返回列表 发新帖
楼主: linda - 

[推荐]佳文共賞

新手上路

林达不仅要做富婆还要做政治女强人了.怕怕.

不是上次你和我说什么鱼翅的我会追着问吗?要不然你给我个地址我把这半袋鱼翅寄给你好了.反正又不是我用钱买回来的.

新手上路

暈~
我的任務系車人去投票,做政治女強人等下世啦~

怕左你啦,煲魚翅湯一定要放金華火腿,我估你一般都系顯翅,發好左既翅

一.先將魚翅用薑?出水,(因為發魚翅時會落滴雙養水及不知咪化學水啦)

二.金華火腿大約三四兩,瘦的出水,(因為大陸有時用滴死豬來做,買靚地既瘦既大約八元兩)記得出水

三.用老雞一只最好去皮起晒滴雞油,(我最怕油)加塊豬骨都得,先將雞同火腿煲半個鍾,再落翅煲多一個鍾就得了.如果系靚翅:如蝴蝶青,海虎翅就要煲耐滴,一般翅不使煲太久,翅會溶晒.明嗎??????几時請我喝魚翅啊???饞死我啦,有魚翅湯喝~~~~~~~

走啦,又要出去喝落雞湯囉,大風大雨,今天真系慘過人間地獄

http://myweb.hinet.net/home7/pan166/PHTO/auto_phto2/a.htm -------------------------------------------------------------------------- http://playlist.yahoo.com/makeplaylist.dll?SID=4758653

新手上路

楼主的头像好迷人!

故事只要继续,不管它有没有尾声。

新手上路

天啊,煲鱼翅居然系咁鬼麻烦!

我都系放只鸡放点鱼翅就照煲,唔怪之得我女唔钟意饮啦.

新手上路

从前有座山,山里有座庙。庙里有个老尊者在给小尊者讲故事。他在讲什么故事呢?从前一座山,山上一座庙……

发表回复